Ammelie van Beurden

Opleidingen
• Craniosacraal therapie, Upledger Instituut Nederland (2020 – 2023)
• Fase gerichte behandeling Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering, 1 jarige   PostHBO, CELEVT (2019)
• Systemisch Coachen individueel, Bert Hellinger Instituut (2018)
• Kunstzinnig Dynamisch Coachen, Kleine Tiki (2017 – 2019)
• Haptonomische begeleiding voor, tijdens en na de zwangerschap, Academie voor Haptonomie (2011-2014)
• Babymodule 0-2 jaar, Anders Kijken naar Kinderen (2013)
• Haptotherapie opleiding, Academie voor Haptonomie (2005-2009)
• Basisopleiding Haptonomie, Academie voor Haptonomie (2002-2004)
• Hogere Kaderopleiding Pedagogiek, EFA, Master of Education (2000-2002)
• Pedagogiek, EFA te Amsterdam (1993-1996)

Er was eens een klein meisje wat opgroeide, een echt buitenkind maar die ook in haar boeken kon verdwijnen, die van tekenen hield en hard kon werken maar bang was in het donker, wiens liefste vriendin nog van de schooltijd is…..

Mijn naam is Ammelie van Beurden. Mijn hele leven heb ik  met plezier samen gewerkt met volwassenen en met kinderen. Als leidinggevende BSO en later als pedagoge met ouders en kleuters met gedragsproblematiek in een Medisch Orthopedagogisch Centrum. In een speel-leergroep met jonge kinderen met een ontwikkelingsstoornis en met ouders thuis.
De kern was altijd om het zelfvertrouwen en het contact met zichzelf en met de ander te helpen ontwikkelen. Vaak een mooie zoektocht: Wie is dit kind, wie is deze volwassene, wat is er nodig zodat iedereen weer verder kan?

Haptotherapie was voor mij een eye-opener en een logisch vervolg. Er was behoefte aan verdieping o.a. op het gebied van emotionele problematiek, van trauma, de patronen in generaties en hoe mensen contact maken met anderen. Welk verhaal zit daarachter, hoe is dit zichtbaar, voelbaar in hun lijf en gevoelsleven en te zien in de manier waarop ze hun leven inrichten. Waar lopen ze vast en hoe komt dat? Wat zijn hun verlangens en hoe kunnen ze die geven?

Sinds 2008 werk ik in mijn eigen praktijk o.a. als haptotherapeut zowel met volwassenen als met kinderen & ouders en bied ik haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Ik was als docent verbonden aan de Academie voor Haptonomie en het AKK (Anders Kijken naar Kinderen). Daarnaast heb ik met collega’s uit diverse disciplines workshops en cursussen ontwikkeld. Af een toe schrijf ik een artikel voor ons vak. De vaardigheden en kennis uit mijn verschillende opleidingen neem ik graag mee in mijn werk.

Mensen vragen mij wel eens waar de naam ‘Zuiderboomgaard’ vandaan komt. Een ouderwetse boomgaard geeft mij het beeld van een plek waar je in de zomer met de hele familie aan een lange tafel samen zit te eten en te genieten, maar ook een plek waar je in je eentje onder een boom in de stilte kan zitten mijmeren. Waar schrale tijden zijn in de winter, waar het lang guur en lastig kan zijn maar waar in de lente altijd weer groei komt. Zo zie ik therapie misschien ook wel. Groeien, therapie, verwerken, het leven is bijzonder en niet altijd makkelijk. Het vraagt aandacht en tijd. Het is zo de moeite waard om ons weer verbonden met onszelf en met anderen te gaan voelen.