Cursussen & Workshops

Mijn passie is om verschillende disciplines met hun kwaliteiten te verenigen. Om tot een nieuw aanbod te komen waarin je als mens gevoed wordt. Nieuwsgierigheid naar elkaar, plezier, ervarend leren, reflectie en integriteit, gezamenlijk een verdiepend avontuur aangaan, zijn voor mij belangrijke ingrediënten.

Op aanvraag en in overleg kunnen cursussen op haptonomische basis worden gemaakt.

Workshops die ik gezamenlijk heb ontwikkeld en gegeven:

Schermen en haptonomie ‘Raken en geraakt worden’ (duur 3 uur)

Een workshop om op een veilige en vitale manier in het schermen en vanuit de haptonomie te gaan onderzoeken wat je patronen zijn. Ben je eerder een aanvaller of een verdediger, welke positie neem je in (op de werkvloer), durf je geraakt te worden en durf je een ander te raken (emotioneel), welk eigen verhaal en/of gevoel zit daar achter? Blijf je in contact met de ander, ga je samenwerken of ga je op alleen of voor presteren? Hoe reageert je lijf? In de workshop stoppen we tussen het schermen door regelmatig om uit te wisselen over wat je bij jezelf tegenkomt. Vandaar uit maak je een vertaalslag naar hoe jij dat in je leven en/of werk tegenkomt en mee om wilt gaan.

Ontwikkeld en gegeven samen met Bert van Til, schermleraar  www.efence.nl”>www.efence.nl

De workshops bestaan uit een groep van gemiddeld 10-12 personen en kunnen toegespitst worden op een vraag of thema van de deelnemer(s), van het team of van het bedrijf. De tarieven zijn afhankelijk van de workshop en de organisatie die een aanvraag doet.

Workshop: ‘Jij als docent 1’ en ‘Jij als docent 2’ (duur ieder 4 x 3 uur)

Een basis- en een verdiepingscursus voor docenten om d.m.v. oefeningen uit de haptonomie in de workshop te ervaren hoe ze in het vak staan, wat ze tegen komen in het contact met zichzelf, met leerlingen en met collega’s. Wat hun patronen en/of blokkades zijn en hoe het eventueel anders zou kunnen in de les.

Ontwikkeld en gegeven met Moniek van Dijk, docente in het middelbaar onderwijs met als achtergrond de opleiding haptonomie.

‘Presenteren in de klas’ (duur 1 1/2 uur)

Een workshop voor leerlingen met het thema ‘presenteren in de klas’ om d.m.v. oefeningen uit de haptonomie te ervaren hoe je in je lijf zit voor en tijdens een presentatie en wat de invloed is van  angst en/of ‘verbinding met jezelf en met anderen’.

Ontwikkeld en gegeven met Moniek van Dijk, docente in het middelbaar onderwijs met als achtergrond de opleiding haptonomie.

Docentschap

Naast mijn werk als haptotherapeut ben ik als docent verbonden geweest aan de Academie voor Haptonomie en aan de organisatie ‘Anders Kijken naar Kinderen”.