Haptotherapie volwassenen

Haptotherapie voor: 

– stress- en spanningsgerelateerde klachten
– hoge adem of hyperventilatie klachten
– overbelasting, burn-out en bore-out
– moeite met grenzen zetten
– moeilijk te verwerken gebeurtenissen, trauma, dissociatie
– vragen of problematiek vanuit een ingewikkelde jeugd
– het herkennen en uitdrukken van je gevoelens
– het gaan herkennen wat je lijf ‘verteld’
– vragen op het gebied van intimiteit en relaties met anderen
– vragen over persoonlijke groei en zingeving


Haptonomie gaat het over het contact wat je met jezelf hebt: met je eigen gevoelens, met je lijf en het gaat over het contact wat je met anderen hebt. Meestal gaat dit samen: als je zelf niet lekker in je vel zit, loopt het contact met anderen ook niet zo. Als je vooral gericht bent op anderen, kun je jezelf nog wel eens vergeten.

Vaak is het je lijf wat ‘vertelt’ dat er iets aan de hand is door klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, een steen in je maag, een brok in je keel, moeheid of het gevoel ‘ik zit niet lekker in mijn vel’ of ‘ik zit erg veel in mijn hoofd’. In deze therapie is de insteek wat jouw lijf laat zien qua spanning en gevoelens. Wat is het verhaal daarachter? Heeft het te maken met iets dat gebeurd is of dat nog speelt? Wat is er nodig om je weer beter te gaan voelen?
In therapie werk je er aan om je gevoel, je denken en je lijf weer met elkaar in evenwicht te krijgen.

Haptotherapie voor volwassenen

Werkwijze haptotherapie voor volwassenen

In gesprekken kijken we hoe je vraag of klacht samenhangt met gebeurtenissen in je leven. Ik bied oefeningen waarin je bewust wordt van je spanningsignalen in je lijf, je gevoelens en patronen en wat deze voor je betekenen. Op de behandelbank kun je ervaren ‘hoe je in je vel zit’, in contact met jezelf en met een ander. Een veilige aanraking maakt voelbaar waar je in je lijf blokkeert en kan verbinden of ontspannen. Er is tijd en aandacht voor alle gevoelens zoals verdriet, boosheid, angst, rouw, voor verlangens, verwerking, acceptatie en meer gaan leven naar jouw behoeften. Steeds onderzoeken we hoe jij dit in je leven kunt gaan vormgeven.

Ik werk met een intake- en eindgesprek. De afspraakfrequentie is meestal eenmaal per twee a drie weken.
Waar gewenst werk ik samen met andere disciplines zoals de huisarts, arbo arts, psycholoog of fysiotherapeut.

Wil je meer lezen over ‘Haptotherapie en Vroeg kinderlijke Chronische Traumatisering’ dan kun je doorklikken naar mijn artikel: https://www.praktijkzuiderboomgaard.nl/wp-content/uploads/2018/10/Artikel-VCT-AmmelievanBeurden.pdf

Welkom voor een afspraak

Ben je benieuwd of haptotherapie je verder kan helpen? Je kunt mij bellen of mailen voor een vraag of afspraak of voor een kosteloos vrijblijvend kennismakingsgesprek van 20 minuten. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Tarief en vergoedingen

Een sessie is een uur met een tarief van €80,- en voor mensen met een laag inkomen, zonder aanvullende verzekering €75,-

Haptotherapie en psychosociale therapie gaan niet van het eigen risico af. De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk bij een aanvullende verzekering. Voor werkgevers en ZZP’rs kan de factuur ook op coaching op haptonomische basis.

Ik ben geregistreerd als haptotherapeut en psychosociaal therapeut bij de NFG en RBCZ.

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard