Haptotherapie volwassenen

Haptotherapie voor: 

– stress- en spanningsgerelateerde klachten
– hoog ademen in je lijf of hyperventilatie klachten
– overbelasting en burn-out
– moeite met grenzen zetten
– het gaan herkennen en verwoorden van je gevoelens
– het gaan herkennen wat je lijf ‘verteld’
– vragen of problematiek vanuit een ingewikkelde jeugd
– moeilijk te verwerken gebeurtenissen, trauma, dissociatie
– vragen over persoonlijke groei en zingeving

Soms zou je het anders willen in je leven, loop je vast of weet je niet meer zo goed wat je voelt of wilt. Dan kan het fijn zijn als er iemand met je meekijkt naar wat er speelt en hoe weer verder.

Vaak is het je lijf wat als eerste vertelt dat er iets aan de hand is, door spanningsklachten als hoofdpijn, pijn in je schouders, moeheid of ‘een brok in je keel’. Het kan ook zijn dat je last hebt van ‘veel in je hoofd zitten’ en het gevoel dat je afgesloten bent geraakt of juist van teveel emoties. De balans lijkt weg. En als je niet zo lekker in je vel zit, loopt het contact met anderen meestal ook niet fijn.

In haptotherapie is de eerste insteek wat jouw lijf laat voelen qua spanning en emoties. Wat is het verhaal daarachter? Heeft het te maken met iets dat is gebeurd of dat nog speelt? Hoe is het contact met jezelf en met anderen? En wat is er nodig om je weer beter te gaan voelen.

Haptotherapie voor volwassenen

Werkwijze haptotherapie voor volwassenen

In gesprek onderzoeken we samen hoe je vraag samenhangt met gebeurtenissen in je leven. In oefeningen wordt je bewust van je spanningsignalen in je lijf, je gevoelens, patronen en overtuigingen. Op de behandelbank kun je ervaren ‘hoe je in je vel zit’. Een veilige aanraking maakt voelbaar waar je blokkeert, weer kan leren verbinden met jezelf en de ander en kan verzachten in je lijf. Er is tijd en aandacht voor alle gevoelens zoals verdriet, boosheid, angst en verwerking maar ook voor je verlangens en om meer te gaan leven naar wat jou past.

De afspraak frequentie is meestal eenmaal per twee a drie weken met een intake- en eindgesprek.
Waar gewenst werk ik samen met andere disciplines zoals de huisarts, arbo arts, psycholoog of fysiotherapeut.

Wil je lezen over ‘Haptotherapie en Vroeg kinderlijke Chronische Traumatisering’ dan kun je doorklikken naar mijn artikel: https://www.praktijkzuiderboomgaard.nl/wp-content/uploads/2018/10/Artikel-VCT-AmmelievanBeurden.pdf

Welkom voor een afspraak

Ben je benieuwd of haptotherapie je verder kan helpen? Je kunt mij bellen of mailen met je vraag of voor een afspraak. Ik bied voor wie wil, een kosteloos vrijblijvend kennismakingsgesprek van 20 minuten. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Tarief en vergoedingen

Een sessie is een uur met een tarief van €80,- en voor mensen met een laag inkomen, zonder aanvullende verzekering €75,-

Haptotherapie en psychosociale therapie gaan niet van het eigen risico af. De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk bij een aanvullende verzekering. Voor werkgevers en ZZP’rs kan de factuur ook op: Coaching op haptonomische basis.

Ik ben geregistreerd als haptotherapeut en psychosociaal therapeut bij de NFG en RBCZ.

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard