Haptotherapie volwassenen

Haptotherapie voor: 

– stress- en spanningsklachten
– hyperventilatie klachten
– overbelasting en burn-out
– moeite met grenzen zetten
– het gaan herkennen en verwoorden van je gevoelens
– het gaan herkennen wat je lijf ‘verteld’
– vragen of problematiek vanuit een ingewikkelde jeugd
– moeilijk te verwerken gebeurtenissen, trauma, dissociatie
– vragen over persoonlijke groei en zingeving

Soms zou je het anders willen, loop je vast of weet je niet meer zo goed wat je voelt en wilt. Dan kan het fijn zijn als er iemand met je meekijkt naar wat speelt en hoe weer verder.

Vaak is het je lijf wat als eerste vertelt dat er iets aan de hand is door spanningsklachten zoals: hoge adem, hoofdpijn, stress, moeheid of ‘een brok in je keel’. Het kan ook zijn dat je last hebt van ‘veel in je hoofd zitten’, het gevoel dat je afgesloten bent geraakt of juist teveel emotie. De balans lijkt weg. En als je niet zo lekker in je vel zit, loopt het contact met anderen soms ook niet zo fijn.

In haptotherapie ligt het accent op wat jouw lijf laat voelen qua spanning en emoties. Wat is het verhaal daarachter? Heeft het te maken met iets dat is gebeurd of dat nog speelt privé of op werk gebied? Hoe is het contact met jezelf en met anderen? En wat is er nodig om je weer beter te gaan voelen.

Haptotherapie voor volwassenen

Werkwijze haptotherapie voor volwassenen

In gesprek onderzoeken we samen je vraag en/of klachten. In oefeningen wordt je bewust van je spanningsignalen in je lijf, je gevoelens, patronen en overtuigingen. Op de behandelbank kun je ervaren ‘hoe je in je vel zit’. In de aanraking wordt het voelbaar waar je blokkeert, kan leren verbinden met jezelf en met de ander en weer kan verzachten in je lijf. Er is tijd en aandacht voor alle gevoelens als verdriet, boosheid, angst en verwerking maar ook voor je verlangens en om meer te gaan leven naar wat jou past.

De afspraak frequentie is meestal eenmaal per twee a drie weken met een intake- en eindgesprek.
Waar gewenst werk ik samen met andere disciplines zoals de huisarts, arbo arts, psycholoog of fysiotherapeut.

Wil je lezen over ‘Haptotherapie en Vroeg kinderlijke Chronische Traumatisering’ dan kun je doorklikken naar mijn artikel: https://www.praktijkzuiderboomgaard.nl/wp-content/uploads/2018/10/Artikel-VCT-AmmelievanBeurden.pdf

Welkom voor een afspraak

Ben je benieuwd of haptotherapie kan helpen? Bel of mail me gerust met je vraag of voor een afspraak. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Tarief en vergoedingen

Een sessie is een uur met een tarief van €80,- Met ingang van 1 januari 2022 wordt mijn tarief €85,- per uur.

Haptotherapie en psychosociale therapie gaan niet van het eigen risico af. De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk bij een aanvullende verzekering. Voor werkgevers en ZZP’rs kan de factuur ook op: Coaching op haptonomische basis.

Ik ben geregistreerd als haptotherapeut en psychosociaal therapeut bij de NFG vakgroep VPMW en de RBCZ.

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard