Haptotherapie volwassenen

Vaak is het je lijf wat als eerste vertelt dat er iets aan de hand is. Soms door psychosomatische klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, moe zijn of buikpijn, soms door het gevoel ‘ik zit niet lekker in mijn vel’ of ‘ik zit veel in mijn hoofd’. In therapie kijken we naar wat je lijf laat zien qua spanningsklachten en patronen. Wat is het verhaal daarachter? Heeft het te maken met iets wat gebeurd is of wat nog speelt?

Ons lijf, onze gevoelens en onze gedachten beïnvloeden elkaar, soms werken ze samen en soms botsten ze. Je vindt (denken) bijv. dat je door moet werken om je collega’s niet in de steek te laten, waarbij je je schuldig voelt (emotie) maar je lijf is eigenlijk erg moe van de afgelopen tijd. Wat doe je dan?
De gezonde automatische reactie om ons te openen voor wat goed voor ons is en ons te sluiten, te begrenzen voor wat niet goed voor ons is, kan verward zijn geraakt door wat we hebben mee gemaakt. Daar kunnen klachten door ontstaan. In therapie werken we samen aan wat er nodig is om je denken, gevoel en lijf weer in evenwicht te krijgen.

Wanneer haptotherapie? 

  • stress- en spanningsgerelateerde klachten
  • overbelasting, burn-out, bore-out
  • moeite met het voelen van grenzen
  • moeite met het herkennen en uitdrukken van gevoelens
  • moeilijk te verwerken gebeurtenissen
  • een ingewikkelde jeugd
  • het leren herkennen van je lichamelijke signalen
  • het leren herkennen van je patronen in je leven
  • vragen op het gebied van intimiteit en relaties met anderen
  • vragen over persoonlijke groei en zingeving

Werkwijze

Je kunt last hebben van ‘weinig bij je gevoel kunnen komen, in je hoofd zitten’ of juist van ‘overspoelende’ emoties zoals angst en paniekklachten, boosheid of onverwerkte rouw. Je kunt moeite hebben met het aangeven van grenzen en/of niet goed weten wat je wilt. Dit kan van invloed zijn op de manier waarop je met je eigen gevoelens omgaat en hoe je contact maakt met anderen. In de gesprekken kijken we naar hoe je vraag of klachten misschien samenhangen met gebeurtenissen of patronen in je levenswijze. Ik biedt oefeningen waarin je bewuster wordt van wat je voelt, van je lijfsignalen en wat deze voor je betekenen. Net als bij de fysiotherapeut kun je ook op de behandelbank komen en onderzoeken we samen in de affectieve aanraking naar hoe je lijf reageert. In een aanraking maakt een lijf voelbaar waar het blokkeert of opent, verzacht, ontspant. In therapie werk ik met hoe je je meer verbonden kunt gaan voelen met jezelf, je lijf, met wat je hebt mee gemaakt en met anderen.

Ik werk met een intake- en eindgesprek. De afspraak frequentie is meestal eenmaal per twee á drie weken waarin jij in de tussentijd verder gaat met wat er aan de orde is gekomen.
Ik werk graag samen met andere disciplines zoals de huisarts, arbo arts, psycholoog of fysiotherapeut.

Wil je meer lezen over haptotherapie en Vroeg kinderlijke Chronische Traumatisering dan kun je hier doorklikken naar mijn artikel: https://www.praktijkzuiderboomgaard.nl/wp-content/uploads/2018/10/Artikel-VCT-AmmelievanBeurden.pdf

In verband met Corona en zorg voor ons allemaal, volg ik de regels van het RIVM o.a niet komen bij verkoudheidsklachten, handen desinfecteren, de mogelijkheid om een mondkapje te dragen en neem je je eigen handdoek voor op de behandelbank.

Welkom voor een afspraak

Ben je benieuwd of haptotherapie je verder kan helpen? Je kunt mij bellen of mailen voor een afspraak, met een vraag of voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Kosten en vergoedingen

Een sessie duurt max. een uur waarbij het tarief voor mensen met een lager inkomen €80,- is en anders €85,- Ik ben GZ- Haptotherapeut en geregistreerd bij de beroepsvereniging voor haptotherapeuten VVH. Met een aanvullende verzekering vergoeden de meeste zorgverzekeringen gedeeltelijk. Haptotherapie gaat niet af van het eigen risico. Werkgevers zijn soms bereid om in de kosten voor haptotherapie tegemoet te komen. Bij een inkomen beneden een bepaalde grens kunt u een aanvraag doen bij de Sociale Dienst voor Bijzondere Bijstand.

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard