Haptotherapie volwassenen

We zijn allemaal grootgebracht in en onderdeel van verschillende systemen: ons familiesysteem, werk, relaties. De manier waarop je in de wereld staat en 'in je lijf zit' vertelt jouw verhaal.
Lichamelijke en psychische klachten kunnen een reactie zijn op een moeilijke situatie op bijvoorbeeld werk- of privégebied of ze kunnen te maken hebben met vroegere gebeurtenissen. Bij mij kijken we naar wat er wezenlijk speelt zowel bij jou in je gevoel, gedrag en overtuigingen als in het contact met anderen. In de leer haptonomie spreken we o.a. van ons lijfelijk en emotioneel vermogen ons te kunnen 'openen' voor dat wat goed voelt en 'af te sluiten' voor dat wat niet goed voelt, dit gebeurt vaak als automatische reactie. Je kunt met je lijf als 'verteller' je behoeften en verlangens beter gaan herkennen en je kunt waar nodig pijnlijke gevoelens leren plaatsen en verwerken. Dit bied je de mogelijkheid om nieuwe keuzes te maken in je leven. Therapie kan je zien als hulp bij een fase waarin oude gevoelens en gedrag niet meer past maar je nog niet weet wat het nieuwe dan kan zijn.

Een boom
staat
zo onverstoorbaar
Hij lijkt zo zonder gevoel

We weten het niet

Elk jaar
is terug te zien
in zijn lijf

Wanneer haptotherapie?

Bij:

 • psychosomatische klachten
 • stress- en spanningsgerelateerde klachten
 • overbelasting, burn-out, bore-out
 • moeite met het voelen van je grenzen
 • moeite met het herkennen en uitdrukken van je gevoel
 • moeilijk te verwerken gebeurtenissen
 • een ingewikkelde jeugd, DIS
 • leren herkennen van je lichamelijke signalen
 • leren herkennen van patronen in je leven
 • vragen op het gebied van intimiteit en relaties met anderen
 • hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid
 • vragen over persoonlijke groei en zingeving

Werkwijze

Doormiddel van gesprekken en ervaringsoefeningen onderzoeken we samen jouw vraag en hoe deze misschien samenhangt met oude patronen en/of gebeurtenissen. Je kan last hebben van ‘weinig bij je gevoel kunnen komen’ of van ‘overspoelende emoties’, van angst, boosheid, van eenzaamheid en/of van onverwerkte rouw. Je kan moeite hebben met grenzen aangeven en/of niet zo goed weten wat je wilt. Dit kan van invloed zijn op het contact wat je met jezelf hebt en hoe je contact maakt met anderen. Haptotherapie biedt de mogelijkheid om bewuster te worden van wat je voelt, wat je mogelijkheden zijn en hoe je daarmee verder wilt gaan.

Net als bij de fysiotherapeut kan men ook op de behandelbank komen te liggen. In de affectieve aanraking maakt je lijf vaak voelbaar waar je blokkeert en wanneer je ontspant/verzacht. We zoeken samen naar wat nodig is om meer in contact met je lijf, jezelf en met anderen te komen.

Wilt u meer lezen over haptotherapie en Vroeg kinderlijke chronische traumatisering dan kunt u hier doorklikken naar mijn artikel: https://www.praktijkzuiderboomgaard.nl/wp-content/uploads/2018/10/Artikel-VCT-AmmelievanBeurden.pdf

Hoe kan ik mij aanmelden?

In de intake zoeken we de hulpvraag uit en kan ervaring met haptotherapie oefeningen worden opgedaan. We beslissen of haptotherapie bij de hulpvraag past. Ik werk met behandeldoelen en sluit het liefst af met een eindgesprek. De afspraak frequentie is eenmaal per twee á drie weken. Ik werk waar gewenst samen met andere disciplines zoals de huisarts, arboarts, psycholoog of fysiotherapeut. Er is geen verwijzing nodig voor een afspraak.

Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Kosten en vergoedingen

Een sessie duurt max. een uur waarbij het tarief € 85,- is. Voor mensen met een laag inkomen is het tarief 80,-. Het tarief is inclusief eigen verslaglegging en contact met verwijzers. Door mijn registratie bij de VVH (beroepsvereniging) ben ik GZ-Haptotherapeut en kan u met een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen. Haptotherapie gaat niet af van het eigen risico. Werkgevers zijn soms bereid om in de kosten voor haptotherapie tegemoet te komen. Bij een inkomen beneden een bepaalde grens kunt u een aanvraag doen bij de Sociale Dienst voor Bijzondere Bijstand.

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden Praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard