Haptotherapie volwassenen

Vaak is het je lijf wat als eerste vertelt dat er iets aan de hand is. Soms door mogelijk psychosomatische klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, moe zijn of buikpijn, soms door het gevoel ‘ik zit niet lekker in mijn vel’ of ‘ik zit veel in mijn hoofd’. In therapie kijken we naar wat je lijf laat zien qua spanningsklachten en patronen. Wat is het verhaal daarachter? Heeft het te maken met iets wat gebeurt is of wat nog speelt?

Ons lijf, onze gevoelens en onze gedachten beïnvloeden elkaar, soms werken ze samen en soms botsten ze. Je vindt (denken) bijv. dat je door moet werken om je collega’s niet in de steek te laten, waarbij je je schuldig voelt (emotie) maar je lijf is eigenlijk erg moe van de afgelopen tijd. Wat doe je dan?
De gezonde automatische reactie om ons te openen voor wat goed voor ons is en ons te sluiten, te begrenzen voor wat niet goed voor ons is, kan verward zijn geraakt door wat we hebben mee gemaakt. Daar kunnen klachten door ontstaan. In therapie werken we samen aan wat er nodig is om denken, gevoel en lijf weer in evenwicht te krijgen.

Wanneer haptotherapie? 

  • stress- en spanningsgerelateerde klachten
  • overbelasting, burn-out, bore-out
  • moeite met het voelen van grenzen
  • moeite met het herkennen en uitdrukken van gevoelens
  • moeilijk te verwerken gebeurtenissen
  • een ingewikkelde jeugd
  • het leren herkennen van je lichamelijke signalen
  • het leren herkennen van je patronen in je leven
  • vragen op het gebied van intimiteit en relaties met anderen
  • vragen over persoonlijke groei en zingeving

Werkwijze

Je kunt last hebben van ‘weinig bij je gevoel kunnen komen’ of juist van ‘overspoelende’ emoties, van angst, boosheid, eenzaamheid of van onverwerkte rouw. Je kan moeite hebben met grenzen aangeven of niet zo goed weten wat je wilt. Dat kan van invloed zijn op de manier waarop je met je eigen gevoelens omgaat en hoe je contact maakt met anderen. In het gesprek kijken we naar hoe de vraag of klachten misschien wel samenhangen met gebeurtenissen of patronen in je levenswijze. Ik biedt met haptotherapie ook allerlei oefeningen aan waarin je bewuster wordt van wat je voelt, van je lijfsignalen, wat je behoeften en mogelijkheden zijn en hoe je daarmee verder wilt. Net als bij de fysiotherapeut kun je ook op de behandelbank komen en onderzoeken we samen in de affectieve aanraking naar hoe je lijf reageert. In een aanraking maakt een lijf voelbaar waar het blokkeert of opent, verzacht, ontspant. In therapie werk ik met hoe je je meer verbonden kunt gaan voelen met jezelf, je lijf, met wat je hebt mee gemaakt en met anderen.

Ik werk met een intakegesprek en sluit graag af met een eindgesprek. De afspraak frequentie is meestal eenmaal per twee á drie weken waarin je in de tussentijd verder gaat met wat er aan de orde is gekomen.
Ik werk graag samen met andere disciplines zoals de huisarts, arbo arts, psycholoog of fysiotherapeut.

Wilt u meer lezen over haptotherapie en Vroeg kinderlijke Chronische Traumatisering dan kunt u hier doorklikken naar mijn artikel: https://www.praktijkzuiderboomgaard.nl/wp-content/uploads/2018/10/Artikel-VCT-AmmelievanBeurden.pdf

In verband met Corona en zorg voor ons allemaal, volg ik de regels van het RIVM (o.a niet komen bij verkoudheidsklachten, handen wassen, de mogelijkheid om een mondkapje te dragen) en neem je je eigen handdoek voor op de behandelbank.

Hoe kan ik mij aanmelden?

U kunt telefonisch contact opnemen of u kunt mij mailen. Er is geen verwijzing nodig.
Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Kosten en vergoedingen

Een sessie duurt max. een uur waarbij het tarief € 85,- is. Voor mensen met een laag inkomen is het tarief 80,-. Ik ben GZ- Haptotherapeut en geregistreerd bij de beroepsvereniging voor haptotherapeuten VVH. U kunt met een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen. Haptotherapie gaat niet af van het eigen risico. Werkgevers zijn soms bereid om in de kosten voor haptotherapie tegemoet te komen. Bij een inkomen beneden een bepaalde grens kunt u een aanvraag doen bij de Sociale Dienst voor Bijzondere Bijstand.

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard