Haptonomische zwangerschapsbegeleiding   

De rode draad in de bijeenkomsten is het eerste contact met de baby
Een kinderwens en een zwangerschap zijn bijzondere fases. Er komt misschien een nieuw mensje; zowel in je lijf, in jullie relatie als in jullie leven met belangrijke anderen er omheen. Tijdens de zwangerschap is het fijn en belangrijk om aandacht te geven en contact te maken met de baby. De hechting kan zo nu al met elkaar ontstaan en groeien, dit biedt de baby een gevoel van basiszekerheid en jullie verbondenheid.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Jullie / je kinderwens en/of zwangerschap en eventuele eerdere ervaringen
  • Samen contact maken met het kindje
  • Ruimte maken voor- en het dragen van het kindje in je buik
  • Voorbereiding op de geboorte: wat zijn weeën, omgaan met pijn en belasting en hoe je dit samen kan opvangen
  • Verschillende houdingen die fijn voor jou en het kindje zijn tijdens de bevalling
  • Een terugblik op de geboorte, de afgelopen tijd en de eerste tijd samen
  • De baby affectief oppakken en basisondersteuning te bieden

In de haptonomische zwangerschapsbegeleiding staat het het contact wat je samen kan maken met jullie nog ongeboren baby centraal. Er is tijd en aandacht voor de beleving van jullie allebei in deze zwangerschap. Hoe gaat het, hoe is het om (weer) moeder of vader of co-ouder te worden, hoe is dat samen? Ook is er ruimte voor andere onderwerpen die kunnen spelen.
We zoeken houdingen waarin je contact kan maken met de baby en elkaar en die passen bij die fase in de zwangerschap. Het is tevens een voorbereiding op de bevalling en de tijd daarna. De laatste twee sessies zijn specifiek op de bevalling gericht.

Voor wie?

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is er voor de zwangere vrouw en haar partner of diegene die haar bij de zwangerschap en geboorte begeleidt. Het is geen groepsbegeleiding. Je komt met zijn tweeën of bij draagmoederschap misschien met zijn drieën. Deze zwangerschapsbegeleiding start meestal bij 20 weken zwangerschap tot 36 weken. We volgen de fasen in de zwangerschap waarbij jullie gemiddeld 5 vóór en een keer ná de geboorte komen wanneer de baby rond de 6 weken is. Ik bied ook begeleiding voor baby’s vanaf 6 weken.

Begeleiding voor stellen of vrouwen alleen met een kinderwens en een eventueel medisch circuit in het vooruitzicht start wanneer daar behoefte aan is.

Wilt u meer lezen over haptonomische zwangerschapsbegeleiding dan kunt u kijken op de site van de Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders.

In verband met Corona en zorg voor ons allemaal, volg ik de regels van het RIVM (o.a niet komen bij verkoudheidsklachten, handen wassen, de mogelijkheid om een mondkapje te dragen) neem je je eigen handdoek mee voor op de behandelbank.

Hoe kan ik mij aanmelden?

U kunt telefonisch contact opnemen of u kunt mij mailen. Er is geen verwijzing nodig.
Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Kosten en vergoedingen

Een sessie is max. een uur waarbij het tarief € 85,- is. Ik heb de cursus Dunstan Babytaal gevolgd en biedt op vraag, zwangere stellen en beginnende ouders de mogelijkheid om in een groepje de specifieke huilgeluiden van pasgeboren babys met de bijbehorende behoefte sneller te gaan herkennen. Mochten jullie interesse hebben dan hoor ik het graag.
Door mijn registratie bij de beroepsvereniging VVH ben ik GZ-haptotherapeut en kan u met een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen voor een haptonomisch consult.
Ik ben tevens geregistreerd bij de VHZB: Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders.

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden Praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard