Haptonomische zwangerschapsbegeleiding   

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding gaat over:

– Je kinderwens en zwangerschap, eventuele eerdere ervaringen
– Samen contact maken met jullie baby, hechting
– Ruimte maken voor- en het dragen van de baby in je buik
– Voorbereiding op de geboorte: wat zijn weeën, omgaan met pijn en belasting en hoe kan je deze samen opvangen
– Verschillende houdingen die fijn zijn voor jou en de baby tijdens de bevalling samen met je partner
– Een terugblik op de geboorte, de afgelopen tijd en de eerste tijd samen
– De baby affectief dragen en basisondersteuning te bieden
– Wanneer er sprake is van bevallingsangst

Een kinderwens en een zwangerschap is een bijzondere periode omdat er een nieuw mensje komt: in je lijf, in jullie relatie en in jullie leven. Niet voor iedereen is dat een makkelijke periode. Tijdens de zwangerschap is het fijn en belangrijk om samen tijd te hebben en contact te maken met de baby en elkaar.  Hechting en verbondenheid kan op deze manier al ontstaan en groeien. En dat biedt de baby een gevoel van basiszekerheid en veiligheid. Er is een eerste contact wat jullie samen met de baby kunnen maken.

Dit contact is voelbaar wanneer je je handen op je buik legt en de baby uitnodigt. Samen wachten en voelen hoe de baby gaat bewegen en jullie handen gaat herkennen tijdens de zwangerschap.

In de haptonomische zwangerschapsbegeleiding staat het gezamenlijk contact centraal met jullie ongeboren baby. Er is daarbij tijd en aandacht voor de beleving van jullie beiden in deze zwangerschap. Hoe is het om (weer) moeder of vader of co-ouder te worden, hoe is dat samen? Er kan ruimte worden gemaakt voor andere onderwerpen die misschien meespelen.

Bij het gesprek zijn er elke keer houdingen waarin je samen contact kan maken met de baby en die passen bij die fase in de zwangerschap. De begeleiding is tevens een voorbereiding op de geboorte en de tijd daarna.

Voor wie?

  • Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is er voor de zwangere vrouw en haar partner of diegene die haar bij de zwangerschap en geboorte begeleidt. Het is individuele begeleiding en je komt met zijn tweeën. De begeleiding start meestal bij 20 weken tot aan 36 weken zwangerschap waarvan 5 keer vóór en een keer ná de geboorte wanneer de baby rond de 6 weken is. Mocht er behoefte zijn aan vaker of langer na de geboorte komen dan kan dat natuurlijk.
  • Ik bied specifieke begeleiding voor vrouwen met bevallingsangst.
  • Begeleiding voor vrouwen zonder partner met een kinderwens, een eventueel medisch circuit of zwanger.

Meer lezen over haptonomische zwangerschapsbegeleiding of andere interessante informatie? Klik: Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders.

Ik heb met veel plezier een cursus Dunstan Babytaal gevolgd. Op aanvraag bied ik daarom de mogelijkheid om individueel of in een groepje de specifieke ‘huil’geluiden van pasgeboren baby’s sneller te gaan herkennen. Daardoor weet je beter wat je kindje je vertelt en hoe het met je communiceert.

Welkom voor een afspraak

Ben je benieuwd of haptonomische zwangerschapsbegeleiding ook voor jullie fijn is?  Je kunt mij bellen of mailen met je vraag, voor een afspraak of voor een kosteloos vrijblijvend kennismakingsgesprek van 20 minuten.

Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Tarief en vergoedingen

Een sessie is een uur met een tarief van €8o,- en voor mensen met een laag inkomen, zonder aanvullende verzekering €75,-

Ik ben geregistreerd bij de Vereniging voor Haptonomisch Zwangerschapsbegeleiders VHZB. Door mijn registratie als haptotherapeut en psychosociaal therapeut bij de NFG en RBCZ kunt u met een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen of wordt het betaald uit een zwangerschapspakket. Vraag dit bij uw eigen verzekering na.

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden Praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard