Haptonomische zwangerschapsbegeleiding   

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding gaat over:

– De kinderwens en zwangerschap en eventuele eerdere ervaringen
– Contact maken met de baby, over hechting
– Ruimte maken voor- en het dragen van de baby in je buik
– Voorbereiding op de geboorte: wat zijn weeën, omgaan met pijn en belasting en hoe kan je deze (samen) opvangen
– Verschillende houdingen die fijn zijn voor jou en de baby tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling samen met een partner/betrokkene
– Een terugblik op de geboorte, de afgelopen tijd en de eerste tijd met elkaar
– De baby affectief dragen en basisondersteuning te bieden
– Wanneer er sprake is van moeite met hechten of angst om te hechten aan de baby
– Wanneer er sprake is van angst voor de bevalling

Een kinderwens en een zwangerschap is een bijzondere periode. Er komt een nieuw mensje, een kindje in je / jullie leven en in je lijf. Niet voor iedereen is dat een makkelijke periode. Tijdens de zwangerschap kan het fijn en belangrijk zijn om tijd te nemen om contact te maken met de baby en met elkaar. Een veilige hechting kan ontstaan en biedt de baby een gevoel van basisveiligheid.

Elke sessie heeft een thema met oefeningen die passen bij die fase in de zwangerschap, waarin je samen contact gaat maken met de baby. Er is daarbij tijd en aandacht voor de beleving van jou / jullie beiden in deze zwangerschap. Hoe is het om (weer) moeder of vader of co-ouder te worden, hoe is dat misschien samen? Er is ruimte voor andere onderwerpen die kunnen meespelen. De hele begeleiding is tevens een voorbereiding op de geboorte en de tijd daarna.

Voor wie?

  • Voor de zwangere vrouw en haar partner of diegene die haar bij de zwangerschap en geboorte begeleidt
  • Voor vrouwen met angst voor de bevalling
  • Voor vrouwen die moeite hebben met hechten aan hun baby
  • Voor vrouwen zonder partner met een kinderwens of al zwanger zijn
  • Voor vrouwen en stellen met een medisch traject

De gewone haptonomische zwangerschapsbegeleiding  start meestal bij 20 weken tot aan 36 weken zwangerschap waarvan 5 keer vóór en een keer ná de geboorte wanneer de baby rond de 6 weken is. Mocht er behoefte zijn aan vaker voor of na de geboorte komen dan kan dat natuurlijk.

De meer therapeutische zwangerschapsbegeleiding start wanneer daar behoefte aan is.

Meer lezen over haptonomische zwangerschapsbegeleiding of andere interessante informatie? Klik hier: Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders.

Ik heb de cursus Dunstan Babytaal gevolgd. Op aanvraag bied ik daarom de mogelijkheid om individueel of in een groep de specifieke ‘huil’geluiden van pasgeboren baby’s te leren kennen om te begrijpen wat je baby bedoelt.

Welkom voor een afspraak

Ben je benieuwd naar haptonomische zwangerschapsbegeleiding? Bel of mail mij gerust met je vraag of voor een afspraak. Het kan zonder en met verwijzing van je verloskundige of huisarts.

Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Tarief en vergoedingen

Een sessie is een uur met een tarief van €85,- .

Ik ben geregistreerd bij de Vereniging voor Haptonomisch Zwangerschapsbegeleiders VHZB. Door mijn registratie als haptotherapeut en psychosociaal therapeut bij de NFG vakgroep VPMW en RBCZ kunt u met een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen of wordt het betaald uit een zwangerschapspakket. Vraag dit bij uw eigen verzekering na.

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden Praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard