Haptonomische zwangerschapsbegeleiding   

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding gaat over:

– Je kinderwens en zwangerschap en eventuele eerdere ervaringen
– Samen contact maken met jullie baby, over hechting
– Ruimte maken voor- en het dragen van de baby in je buik
– Voorbereiding op de geboorte: wat zijn weeën, omgaan met pijn en belasting en hoe kan je deze samen opvangen
– Verschillende houdingen die fijn zijn voor jou en de baby tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling samen met je partner
– Een terugblik op de geboorte, de afgelopen tijd en de eerste tijd samen
– De baby affectief dragen en basisondersteuning te bieden
– Wanneer er sprake is van moeite met hechten of angst om te hechten aan de baby
– Wanneer er sprake is van angst voor de bevalling

Een kinderwens en een zwangerschap is een bijzondere periode. Er komt een nieuw mensje, een kindje in jullie relatie, in jullie leven en in je lijf. Niet voor iedereen is dat een makkelijke periode. Tijdens de zwangerschap kan het fijn en belangrijk zijn om samen tijd te hebben om contact te maken met de baby en elkaar. De hechting kan ontstaan en groeien en dat biedt baby’s een gevoel van veiligheid. Dit contact is voelbaar wanneer je je handen op je buik legt en de baby uitnodigt. Samen wachten en voelen hoe de baby gaat bewegen en jullie handen gaat herkennen.

Er is tevens tijd en aandacht voor de beleving van jullie beiden in deze zwangerschap. Hoe is het om (weer) moeder of vader of co-ouder te worden, hoe is dat samen? Er kan ook ruimte worden gemaakt voor andere onderwerpen die misschien meespelen.

Bij het gesprek zijn er elke keer oefeningen waarin je samen contact kunt maken met de baby en die passen bij die fase in de zwangerschap. De zwangerschapsbegeleiding is tevens een voorbereiding op de geboorte en de tijd daarna.

Voor wie?

  • Voor de zwangere vrouw en haar partner of diegene die haar bij de zwangerschap en geboorte begeleidt. Je komt niet in een groep maar met zijn tweeën. We starten meestal bij 20 weken tot aan 36 weken zwangerschap waarvan 5 keer vóór en een keer ná de geboorte wanneer de baby rond de 6 weken is. Mocht er behoefte zijn aan vaker voor of na de geboorte komen dan kan dat natuurlijk.
  • Voor vrouwen met angst voor de bevalling
  • Voor vrouwen die moeite met hechten aan hun baby.
  • Voor vrouwen zonder partner met een kinderwens, een eventueel medisch circuit of al zwanger zijn.

Meer lezen over haptonomische zwangerschapsbegeleiding of andere interessante informatie? Klik: Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders.

Ik heb de cursus Dunstan Babytaal gevolgd. Op aanvraag bied ik daarom de mogelijkheid om individueel of in een groep de specifieke ‘huil’geluiden van pasgeboren baby’s sneller te gaan herkennen.

Welkom voor een afspraak

Ben je benieuwd naar haptonomische zwangerschapsbegeleiding? Je kunt mij bellen of mailen met je vraag, voor een afspraak of voor een kosteloos vrijblijvend kennismakingsgesprek van 20 minuten.

Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Tarief en vergoedingen

Een sessie is een uur met een tarief van €8o,- en voor mensen met een laag inkomen, zonder aanvullende verzekering €75,-

Ik ben geregistreerd bij de Vereniging voor Haptonomisch Zwangerschapsbegeleiders VHZB. Door mijn registratie als haptotherapeut en psychosociaal therapeut bij de NFG en RBCZ kunt u met een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen of wordt het betaald uit een zwangerschapspakket. Vraag dit bij uw eigen verzekering na.

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden Praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard