Haptonomische zwangerschapsbegeleiding   

De rode draad is het eerste contact wat jullie met de baby kunnen maken. Dit contact is voelbaar als je je handen op je / haar buik gaat leggen en de baby uitnodigt en laat voelen dat je er bent.

Een kinderwens en een zwangerschap is een bijzondere periode omdat er misschien een nieuw mensje komt: in je lijf, in jullie relatie en in jullie leven. Niet voor iedereen is dat een makkelijke periode. Tijdens de zwangerschap is het dan ook voor iedereen fijn en belangrijk om ook met aanraking samen aandacht te geven en contact te maken met de baby en elkaar.
De hechting en verbondenheid kan op deze manier al met elkaar gaan ontstaan en groeien. En dat biedt de baby een gevoel van basiszekerheid en veiligheid bij jou of jullie.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Je kinderwens en zwangerschap, eventuele eerdere ervaringen
 • Samen contact maken met jullie baby, hechting
 • Ruimte maken voor- en het dragen van de baby in je buik
 • Voorbereiding op de geboorte: wat zijn weeën, omgaan met pijn en belasting en hoe kan je deze samen opvangen
 • Verschillende houdingen die fijn zijn voor jou en de baby tijdens de bevalling samen met je partner
 • Een terugblik op de geboorte, de afgelopen tijd en de eerste tijd samen
 • De baby affectief dragen en basisondersteuning te bieden
 • Voor vrouwen met bevallingsangst

In de haptonomische zwangerschapsbegeleiding staat het het gezamenlijk contact centraal met jullie ongeboren baby. Er is daarbij tijd en aandacht voor de beleving van jullie beide in deze zwangerschap. Hoe is het om (weer) moeder of vader of co-ouder te worden, hoe is dat samen? Er kan ruimte worden gemaakt voor andere onderwerpen die misschien meespelen.

Bij het gesprek zijn er elke keer houdingen waarin je samen contact kan maken met de baby en die passen bij die fase in de zwangerschap. De begeleiding is tevens een voorbereiding op de bevalling en de tijd daarna.

Voor wie?

 • Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is er voor de zwangere vrouw en haar partner of diegene die haar bij de zwangerschap en geboorte begeleidt. Het is individuele begeleiding en je komt met zijn tweeën. Het start meestal bij 20 weken tot 36 weken zwangerschap. Jullie komen 5 keer vóór en een keer ná de geboorte wanneer de baby rond de 6 weken is. Ik bied ook begeleiding voor baby’s vanaf 6 weken.
 • Ik bied specifieke begeleiding voor vrouwen met bevallingsangst.
 • Begeleiding voor vrouwen zonder partner met een kinderwens, een eventueel medisch circuit of al zwanger. Dit start wanneer daar behoefte aan is.

Meer lezen over haptonomische zwangerschapsbegeleiding? Klik: Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders.

Ik heb met veel plezier een cursus Dunstan Babytaal gevolgd. Op aanvraag bied ik daarom de mogelijkheid om individueel of in een groepje de specifieke ‘huil’geluiden van pasgeboren baby’s sneller te gaan herkennen. Daardoor weet je beter wat je kindje je verteld en hoe het met je communiceert.

In verband met Corona en zorg voor ons allemaal volg ik alle regels van het RIVM en nemen jullie je eigen handdoek mee voor op de behandelbank.

Welkom voor een afspraak

Bent je benieuwd of haptonomische zwangerschapsbegeleiding ook voor jullie fijn is?  Je kunt mij bellen of mailen met je vraag, voor een afspraak of voor een kosteloos kennismakingsgesprek van 20 minuten.

Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Tarief en vergoedingen

Een sessie is max. een uur waarbij het tarief € 85,- is.

Door mijn registratie bij de beroepsvereniging VVH ben ik GZ-haptotherapeut en kunt u met een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen of wordt het betaald uit het zwangerschapspakket.
Ik ben tevens geregistreerd bij de Vereniging voor Haptonomisch Zwangerschapsbegeleiders, VHZB

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden Praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard