Haptonomische zwangerschapsbegeleiding   

De rode draad in de bijeenkomsten is het eerste contact met de baby
Een kinderwens en een zwangerschap zijn bijzondere fases. Er komt misschien een nieuw mensje; zowel in je lijf, in jullie relatie als in jullie leven met belangrijke anderen er omheen. Tijdens de zwangerschap is het fijn en belangrijk om aandacht te geven en contact te maken met de baby. De hechting kan zo nu al met elkaar ontstaan en groeien, dit biedt de baby een gevoel van basiszekerheid en jullie verbondenheid.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Jullie / je kinderwens en/of zwangerschap en eventuele eerdere ervaringen
  • Samen contact maken met jullie baby, hechting
  • Ruimte maken voor- en het dragen van de baby in je buik
  • Voorbereiding op de geboorte: wat zijn weeën, omgaan met pijn en belasting en hoe kan je deze samen opvangen
  • Verschillende houdingen die fijn zijn voor jou en de baby tijdens de bevalling in samenwerking met je partner
  • Als extra aanvulling mogelijk: angst voor de bevalling
  • Een terugblik op de geboorte, de afgelopen tijd en de eerste tijd samen
  • De baby affectief dragen en basisondersteuning te bieden

In de haptonomische zwangerschapsbegeleiding staat het het contact wat je samen kunt maken met jullie ongeboren baby centraal. Er is tijd en aandacht voor de beleving van jullie beide in deze zwangerschap. Hoe gaat het, hoe is het om (weer) moeder of vader of co-ouder te worden, hoe is dat samen? Ook is er ruimte voor andere onderwerpen die kunnen spelen.
We zoeken houdingen waarin je contact kan maken met de baby en elkaar die passen bij de fase in de zwangerschap. Het is tevens een voorbereiding op de bevalling en de tijd daarna.

Voor wie?

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is er voor de zwangere vrouw en haar partner of diegene die haar bij de zwangerschap en geboorte begeleidt. Het is geen groepsbegeleiding. Je komt met zijn tweeën. Deze zwangerschapsbegeleiding start meestal bij 20 weken zwangerschap tot 36 weken. We volgen de fasen in de zwangerschap waarbij jullie gemiddeld 5 vóór en een keer ná de geboorte komen wanneer de baby rond de 6 weken is. Ik bied ook begeleiding voor baby’s vanaf 6 weken.

Begeleiding voor vrouwen zonder partner met een kinderwens, een eventueel medisch circuit of al zwanger, start wanneer daar behoefte aan is.

Ik biedt extra begeleiding aan vrouwen met angst voor de bevalling.

Meer lezen over haptonomische zwangerschapsbegeleiding? Klik: Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders.

In verband met Corona en zorg voor ons allemaal, volg ik de regels van het RIVM o.a niet komen bij verkoudheidsklachten, handen desinfecteren, de mogelijkheid om een mondkapje te dragen en neem je je eigen handdoek mee voor op de behandelbank.

Welkom voor een afspraak

Bent je benieuwd of haptonomische zwangerschapsbegeleiding wat voor jullie is?  Je kunt mij bellen of mailen met een vraag, voor een afspraak of voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Kosten en vergoedingen

Een sessie is max. een uur waarbij het tarief € 85,- is. Ik heb de cursus Dunstan Babytaal gevolgd en biedt op vraag, zwangere stellen en beginnende ouders de mogelijkheid om in een groepje de specifieke huilgeluiden van pasgeboren babys met de bijbehorende behoefte sneller te gaan herkennen. Mochten jullie interesse hebben dan hoor ik het graag.
Door mijn registratie bij de beroepsvereniging VVH ben ik GZ-haptotherapeut en kunt u met een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen of wordt het betaald uit het zwangerschapspakket.
Ik ben tevens geregistreerd bij de VHZB: Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders.

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden Praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard