Haptonomische zwangerschapsbegeleiding   

De rode draad is het prille contact met de baby
Een kinderwens en een zwangerschap zijn bijzondere fases. Er komt misschien een nieuwe mensje zowel jullie relatie, in je lijf als in jullie leven met belangrijke anderen. Tijdens de zwangerschap kunnen jullie al aandacht geven aan en contact maken met de baby. De hechting kan samen met elkaar ontstaan en zich verder verdiepen, dit biedt de baby een gevoel van basiszekerheid.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • De kinderwens en/of zwangerschap en eventuele eerdere ervaringen
  • Samen contact maken met het kindje
  • Ruimte maken voor en het dragen van het kindje in je buik
  • Voorbereiding op de geboorte: wat zijn weeën, omgaan met pijn en belasting en hoe kun je dit samen opvangen
  • Verschillende houdingen die fijn zijn voor jou en het kindje tijdens de bevalling
  • Een terugblik op de geboorte (en de afgelopen tijd) en de eerste tijd samen
  • De baby affectief oppakken en basis ondersteuning bieden

In de haptonomische zwangerschapsbegeleiding staat het het contact wat je samen kunt maken met de nog ongeboren baby en jullie driemanschap centraal. Er is tijd en aandacht voor de beleving van een ieder in deze zwangerschap, hoe gaat het, hoe is het om (weer) moeder of vader of co-ouder te worden, hoe is dat samen en er is ruimte voor andere onderwerpen die kunnen spelen in deze zwangerschap.

We zoeken houdingen waarin je samen contact kunt maken met de baby en elkaar en die passen bij die fase in de zwangerschap. Daarnaast is dit ook een voorbereiding op de bevalling en de tijd daarna. De laatste twee sessies zijn specifiek op de bevalling gericht.

Werkwijze
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is er voor de zwangere vrouw en haar partner of met diegene die haar bij de zwangerschap en geboorte begeleidt. Het is niet in een groep, je komt met zijn tweeën of bij draagmoederschap misschien met zijn drieen. De zwangerschapsbegeleiding start meestal bij 20 weken zwangerschap. We volgen de fasen in de zwangerschap waarbij jullie gemiddeld 5 vóór en een keer ná de geboorte komen wanneer de baby rond de 6 weken is. Ik bied ook begeleiding voor baby’s vanaf 6 weken.

De begeleiding voor stellen/vrouwen met een kinderwens en een eventueel medisch circuit in het vooruitzicht start wanneer daar behoefte aan is.

Hoe kan ik mij aanmelden?

U kunt telefonisch contact opnemen of u kunt mij mailen.
Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Kosten en vergoedingen

Een sessie is max. een uur waarbij het tarief € 85,- is.Ik heb de cursus Dunstan Babytaal gevolgd en biedt op vraag, zwangere stellen en beginnende ouders de mogelijkheid om in een groepje de specifieke huilgeluiden van pasgeboren babys met de bijbehorende behoefte sneller te gaan herkennen. Mochten jullie interesse hebben dan hoor ik het graag.
Door mijn registratie bij de VVH ben ik GZ-haptotherapeut en kunt u bij veel zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen voor een haptonomisch consult. Hoeveel dat is hangt af van uw aanvullende verzekering.
Ik ben tevens geregistreerd bij de VHZB, vereniging voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding.