Therapie beeldbellen eHealth

Elkaar zien, horen
een kleine slikbeweging of een traan
een verborgen glimlach
die langzaam tevoorschijn komt
een blik, die niks wil laten zien maar
van alles zegt
Woorden, een verhaal
wat verteld moet worden
wat gehoord moet worden
Een geschiedenis, die
verwerkt moet worden
Zo ver weg en zo dichtbij

Therapie via beeldcontact

Kan therapie en beeldbellen? Ja dat kan. De ervaringen zijn positief. Voor sommige mensen werkt de afstand via beeldbellen juist fijner, om bijv. daarin dichter bij hun eigen gevoelens te kunnen komen.

Beeldbellen biedt de mogelijkheid voor een therapie proces. Het biedt dezelfde vertrouwdheid om samen tot de kern te komen, ook al is het anders dan samen oefeningen doen in de praktijkruimte of aangeraakt te worden op de behandelbank. Haptotherapie, voelen wat er in je lijf en je leven gebeurt en dat plek geven, blijft de basis in het beeldcontact.

Voor wie wil, werk ik met lichaamsgerichte haptotherapie oefeningen voor thuis via beeld, met kleine systemische tafelopstellingen via beeld en met creatieve opdrachten die bijdragen aan het thema wat je bezighoudt.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor een aantal eHealth programma’s waaronder: zelfbeeld, acceptatie, omgaan met emoties, paniek, bewegen bij chronische lichamelijke klachten, zelfcompassie en veerkracht.

Voordelen

  • je hoeft niet te reizen
  • er is geen verwijsbrief nodig
  • ik bied goede zorg
  • ik heb een breed pakket in huis

Werkwijze

Mocht je eerst willen kijken of dit iets voor je is, dan kan dat met een vrijblijvend, kosteloos kennismakingsgesprek van ongeveer 20 minuten.

Voor een (kennismaking) afspraak kun je contact met mij opnemen. Ik bel via Therapieland wat aan alle AVG eisen voldoet. Ik mail op het afgesproken tijdstip een link die je opent en we hebben beeldcontact. Jij hebt alleen een computer of smartphone met camera nodig.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt telefonisch contact opnemen of je kunt mij mailen. Er is geen verwijzing nodig.
Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Kosten en vergoedingen

Een online gesprek is meestal een half uur tot max. een uur.

Een telefonisch consult of beeldsessie mag op dit moment als een haptotherapie zitting gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar waarbij het tarief € 85,- voor een uur is. Voor mensen met een laag inkomen is het tarief 80,-.

Ik ben GZ- Haptotherapeut en geregistreerd bij de Vereniging voor Haptotherapeuten. Je kunt met een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen. Haptotherapie gaat niet af van het eigen risico. Werkgevers zijn soms bereid om in de kosten voor haptotherapie tegemoet te komen. Bij een inkomen beneden een bepaalde grens kunt u een aanvraag doen bij de Sociale Dienst voor Bijzondere Bijstand.