Therapie en beeldbellen

Elkaar kunnen zien en horen maakt dat we samen kunnen zoeken naar wat er speelt en wat er nodig is op dit moment.

Therapie en beeldcontact

Kan therapie en beeldbellen? Ja dat kan. De ervaringen zijn zelfs verrassend positief.

Beeldbellen biedt de mogelijkheid van een therapie proces en een veilige ondersteuning in deze tijd, waarin van ons gevraagd wordt om fysiek afstand te houden. Het biedt dezelfde vertrouwdheid om samen tot de kern te komen, ook al is het anders dan samen oefeningen doen in de praktijkruimte of  aangeraakt te worden op de behandelbank. Haptotherapie, voelen wat er in je lijf en je leven gebeurt en dat plek geven, blijft ook de basis in het beeldcontact.

Voor wie wil, werk ik met lichaamsgerichte haptotherapie oefeningen voor thuis, met kleine systemische tafelopstellingen via beeld en met creatieve opdrachten die bijdragen aan het thema wat je bezighoudt.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor een aantal eHealth programma’s waaronder zelfbeeld, acceptatie, omgaan met emoties, bewegen bij chronische lichamelijke klachten, zelfcompassie.

Waar het past, werken we aan trauma verwerking.

Voordelen:

  • er is geen wachtlijst
  • je hoeft niet te reizen
  • er is geen verwijsbrief nodig
  • ik bied goede zorg
  • ik heb een breed pakket in huis
  • we kunnen direct starten, jij kunt door met je proces
  • voor korte ondersteuning  (1 of enkele gesprekken) of voor een langer proces

Werkwijze

Mocht je eerst willen kijken of dit iets voor je is, dan kan dat met een vrijblijvend, kosteloos kennismakingsgesprek van ongeveer 20 minuten.

Voor een (kennismaking) afspraak kun je contact met mij opnemen. Ik bel via Therapieland wat aan alle AVG eisen voldoet. Ik mail jou op het afgesproken tijdstip een link die je opent en we hebben beeldcontact. Jij hebt alleen een computer of smartphone met camera nodig. Een telefonisch gesprek zonder beeld is de andere optie.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt telefonisch contact opnemen of je kunt mij mailen. Er is geen verwijzing nodig.
Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Kosten en vergoedingen

Een online gesprek is meestal een half uur tot max. een uur.

Een telefonisch consult of beeldsessie mag op dit moment van de NZa als een haptotherapie zitting gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar waarbij het tarief € 85,- voor een uur is. Voor mensen met een laag inkomen is het tarief 80,-. Het tarief is inclusief eigen verslaglegging en contact met verwijzers.

Ik ben GZ- Haptotherapeut en geregistreerd bij de Vereniging voor Haptotherapeuten. Je kunt met een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeringen een gedeeltelijke vergoeding krijgen. Haptotherapie gaat niet af van het eigen risico. Werkgevers zijn soms bereid om in de kosten voor haptotherapie tegemoet te komen. Bij een inkomen beneden een bepaalde grens kunt u een aanvraag doen bij de Sociale Dienst voor Bijzondere Bijstand.

Voor mensen zonder aanvullende verzekering is het tarief afhankelijk van de tijdsduur van het gesprek en van het inkomen. Dit laatste is voor een groot aantal mensen nu opeens gedaald. Ik heb daarom nu tarieven die variëren tussen de 45,- en 85,- euro.