Therapie online en eHealth

Elkaar zien, horen
een kleine slikbeweging of een traan
een verborgen glimlach
die langzaam tevoorschijn komt
een blik, die niks wil laten zien maar
van alles zegt
Woorden, een verhaal
wat verteld moet worden
wat gehoord moet worden
Een geschiedenis, die
verwerkt moet worden
Zo ver weg en zo dichtbij

Therapie via beeldcontact

Kan therapie en beeldbellen? Ja dat kan. De ervaringen zijn positief. Voor sommige mensen is beeldbellen juist fijn want de afstand geeft hen de ruimte om dichter bij hun gevoel te kunnen komen.

Beeldbellen biedt de mogelijkheid voor (doorgaand) een therapie proces. Het biedt veiligheid om samen tot de kern te komen, ook al is het anders dan samen oefeningen doen in de praktijkruimte of aangeraakt te worden op de behandelbank. Haptotherapie, voelen wat er in je lijf en je leven gebeurt en dat plek geven, blijft ook de basis in het beeldcontact.

Voor wie wil, werk ik met lichaamsgerichte haptotherapie oefeningen voor thuis via beeld, met kleine systemische tafelopstellingen via beeld en met creatieve opdrachten die daarmee bijdragen aan je vraag en thema.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor een aantal eHealth programma’s waaronder: zelfbeeld, acceptatie, omgaan met emoties, paniek, bewegen bij chronische lichamelijke klachten, zelfcompassie en veerkracht. Waardoor je thuis effectief zelf er mee aan de slag kan.

Voordelen

  • je hoeft niet te reizen
  • er is geen verwijsbrief nodig
  • ik bied goede zorg
  • ik heb een breed pakket in huis

Werkwijze

Ik bied online therapie via Therapieland wat aan alle AVG eisen voldoet. Ik mail op het afgesproken tijdstip een link die je opent en we hebben beeldcontact. Jij hebt alleen een computer of smartphone met camera nodig.

Welkom voor een afspraak

Ben je benieuwd of online hapto-therapie je verder kan helpen? Je kunt mij bellen of mailen voor een afspraak, met een vraag of voor een kosteloos kennismakingsgesprek van 20 minuten. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Telefoon: 06-45245896
Email: info@zuiderboomgaard.nl

Tarief en vergoedingen

Een online gesprek is 50 minuten tot een uur waarbij het tarief voor mensen met een lager inkomen €80,- is en anders €85,- .

Haptotherapie gaat niet af van het eigen risico. De meeste zorgverzekeringen vergoeden gedeeltelijk bij een aanvullende verzekering. Werkgevers kunnen bereid zijn om in de kosten voor haptotherapie tegemoet te komen. Voor ZZP’rs kan de factuur ook op ‘Coaching op Haptonomische basis’ op de zaak. Bij een inkomen beneden een bepaalde grens kunt u een aanvraag doen bij de Sociale Dienst voor Bijzondere Bijstand.

Ik ben GZ- Haptotherapeut en geregistreerd bij de beroepsvereniging voor haptotherapeuten VVH.

Voor betalingsvoorwaarden zie: Betalingsvoorwaarden praktijk Zuiderboomgaard
Voor de Privacy policy zie: Privacy policy Praktijk Zuiderboomgaard